"Освітній портал"
  ДопомогаПравила    ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   ГрупиГрупи   ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Додаткові критерії: вступ до магістратури

Нова тема   Відповісти    Освітній форум -> Вища освіта, ВНЗ
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
todott
Школяр

ПовідомленняНаписане: 22.07.2010 10:34    Тема повідомлення: Додаткові критерії: вступ до магістратури Відповісти цитуючи

Хочу звернутися до вас із запитанням. Чи законно при вступі до магістратури вводити додаткові критерії на рівні ВНЗ, так як, наприклад, поїздки закордон, зокрема програми на кшталт воркнтревелу? При цьому будь-яке значення диплому про закінчення бакалаврату з відзнакою нівелюється.
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
Ximik
Бакалавр

ПовідомленняНаписане: 22.07.2010 17:43    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Згідно з правилами прийому до магістратури враховується середній бал диплому за 100-бальною шкалою. Якщо оцінки в дипломі в національній шкалі, то 5=90, 4=75, 3=60 балів. "Зарах." по заліку також оцінюють в 60 балів.
До сер. балу додають оцінки за вступні іспити теж по 100 балів макс.
Окрім цього, ВНЗ може враховувати:
- перемогу у всеукр. олімпіаді з фаху
- наявність публікацій у науковому журналі з фаху
- участь у фаховій конференції
(за все це до 30 балів максимум).

Якщо вони вважають воркнтревел фаховою конференцією, то я їм може поспівчувати )))
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
vsilic
Доцент

ПовідомленняНаписане: 23.07.2010 07:31    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Это должно зависеть от специальности. Для туризма или гостиничного хозяйства воркэндтрэвэл тоже "фаховое" мероприятие. Другой вопрос - нужна ли магистратура по таким специальностям. Но это уже вопрос к МОНУ, а не к вузам.
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
Ximik
Бакалавр

ПовідомленняНаписане: 23.07.2010 10:50    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

мда, я магистр туризма Very Happy Very Happy Very Happy
Догори
vsilic
Доцент

ПовідомленняНаписане: 23.07.2010 20:17    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

будет еще смешнее, если Вы вспомните, что по требованиям МОНУ для подготовки магистров по туризму нужны кандидаты и доктора наук по туризму. МОНУ заботится о качестве.
Догори
todott
Школяр

ПовідомленняНаписане: 28.07.2010 02:17    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Цитата:
Ximik: Згідно з правилами прийому до магістратури враховується середній бал диплому за 100-бальною шкалою. Якщо оцінки в дипломі в національній шкалі, то 5=90, 4=75, 3=60 балів. "Зарах." по заліку також оцінюють в 60 балів.
До сер. балу додають оцінки за вступні іспити теж по 100 балів макс.
Окрім цього, ВНЗ може враховувати:
- перемогу у всеукр. олімпіаді з фаху
- наявність публікацій у науковому журналі з фаху
- участь у фаховій конференції
(за все це до 30 балів максимум).

Якщо вони вважають воркнтревел фаховою конференцією, то я їм може поспівчувати )))

Вибачте, але можна у вас дізнатися, звідки Вами було взято цю інформацію?

Дуже дякую за відповіді.

Спеціальність - міжнародні відносини. Воркнтревели та екскурсійні (вкрай опосередковано повязані з фахом, а у деяких випадках зовсім не повязані) поїздки за кордон враховують за міжнародне стажування і додають по 25 - 30 балів. Я маю сумніви щодо цілковитої легітимності цього процесу.

Чекаю на ваші подальші коментарі.
Догори
Kostyashka
Школяр

ПовідомленняНаписане: 28.07.2010 14:17    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

магістратура бррррр
сусідка по квартирі вступає, сущий геморой, скаржиться((
Догори
just_student
Школяр

ПовідомленняНаписане: 28.07.2010 22:33    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

todott, здається, ми колеги...
Наскільки я знаю, усілякі Воркнтревели - це НЕ легітимно.
Проте, нажаль, мене це теж торкнулося. Де шукати правди напевне не знаю.
Догори
todott
Школяр

ПовідомленняНаписане: 31.07.2010 14:04    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

just_student, cтаття 44 закону України "Про вищу освіту", пункт 4: "Правила прийому на навчання до вищого навчального закладу затверджуються його керівником за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у галузі освіти і науки.".

От чи за уіма правилами відбулося це погодження. Але, скоріше за все, ректор вільний встановлювати будь-які критерії, які йому заманеться.
Догори
Ximik
Бакалавр

ПовідомленняНаписане: 31.07.2010 15:53    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

todott написав:

Вибачте, але можна у вас дізнатися, звідки Вами було взято цю інформацію?

Дуже дякую за відповіді.

Спеціальність - міжнародні відносини. Воркнтревели та екскурсійні (вкрай опосередковано повязані з фахом, а у деяких випадках зовсім не повязані) поїздки за кордон враховують за міжнародне стажування і додають по 25 - 30 балів. Я маю сумніви щодо цілковитої легітимності цього процесу.

Чекаю на ваші подальші коментарі.

Я зацитував правила прийому до магістратури КНУ ім. Шевченка. Але, нам в деканаті сказали, що введення цих правил - це не примха нашого ВНЗ чи нашого факультету, а це рішення міністерства освіти.
Правил прийому до магістратури, підписаних міністром я не бачив; бачив лише для свого ВНЗ. Але якщо по всій Україні повводили нові правила прийому, то значить це дійсно відбулось згідно якогось рішення МОНУ.
Спробую пошукати
Догори
vsilic
Доцент

ПовідомленняНаписане: 31.07.2010 19:55    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Общеукраинских правил приема в магистратуру не существует. Поэтому Вы их и не нашли. Вы легко можете убедиться в этом, посмотрев правила приема в магистратуру на сайтах других вузов. Например, для КПИ: http://www.ntu-kpi.kiev.ua/rule-magister.
Правила приема утверждаются каждый год. Поэтому они всегда в некотором смысле "новые". Правда в этом году есть отличие. МОНУ в начале года быталось ввести новую концепцию обучения в магистратуре. Поэтому предполагались и некоторые общие изменения вправилах приема. После смены власти эти приказы МОНУ были приостановлены, т.к. они противоречат действующему Закону о высшем образовании (в первую очередь в части отсутствия ОКР "Специалист").
Догори
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    Освітній форум -> Вища освіта, ВНЗ Ваш часовий пояс: GMT + 3 Години
Сторінка 1 з 1

Перейти до:  
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі