"Освітній портал"
  ДопомогаПравила    ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   ГрупиГрупи   ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Які практичні переваги диплому з відзнакою?
Перейти до сторінки 1, 2  далі

Нова тема   Відповісти    Освітній форум -> Вища освіта, ВНЗ
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
Olyabutterfly
Школяр

ПовідомленняНаписане: 05.07.2010 20:02    Тема повідомлення: Які практичні переваги диплому з відзнакою? Відповісти цитуючи

Скажіть, будь ласка, які саме переваги дає "червоний диплом" при працевлаштуванні?
І які умови його отримання?
ДякуюSmile
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
editor
Адміністратор

ПовідомленняНаписане: 06.07.2010 08:40    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Якщо диплом з відзнакою не підкріплений знаннями, то особливого значення він для працевлаштування не матиме. В деяких випадках, якщо і звертають увагу на диплом, то тільки на той момент, якого саме ВНЗ документ
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
ANATHEM
Школяр

ПовідомленняНаписане: 19.07.2010 10:11    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Я, як викладач часто ставлю трійки просто так, інакше необхідно було б відраховувати чверть ВНЗу. Червоний диплом все ж таки відображає певний рівень знань. З іншого боку, багато відмінників є, яких би я не хотів бачити на своєму підприємтсві, так як в них є певний набір знань, але не має навичок їх використання або мислення в нестандартних ситуаціях.
Корочше, в нормальних установах будуть дивитись тільки на особисті якості і реальні знання )
Догори
Ximik
Бакалавр

ПовідомленняНаписане: 20.07.2010 08:57    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Червоний диплом матиме значення при вступі до аспірантури чи працевлаштуванні у ВНЗ, який ви закінчили, чи інший ВНЗ в Україні.
Догори
vsilic
Доцент

ПовідомленняНаписане: 20.07.2010 20:13    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Здесь Вы, уважаемый, заблуждаетесь. Никакого значения красный диплом не имеет ни для аспирантуры, ни для трудоустройства. Если Вы хороший химик, то смотреть будут на Ваши оценки по специальным дисциплинам. А четверки и даже тройки по всем остальным никогго не волнуют.
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
Cherv
Школяр

ПовідомленняНаписане: 22.07.2010 15:39    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

У нас директор когда принимает молодых специалистов, то обладателям красных дает места получше. Но уже через месяц работы все может измениться, а через год цвет диплома не имеет значения, все решают личные способности..
Четверть века назад, когда молодым специалистом был я, то краснодипломникам давали оклад на 10 рублей больше, но уже через полгода все решала работа
Догори
Ximik
Бакалавр

ПовідомленняНаписане: 22.07.2010 16:58    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

vsilic написав:
Здесь Вы, уважаемый, заблуждаетесь. Никакого значения красный диплом не имеет ни для аспирантуры, ни для трудоустройства. Если Вы хороший химик, то смотреть будут на Ваши оценки по специальным дисциплинам. А четверки и даже тройки по всем остальным никогго не волнуют.

Я ж пишу: "при трудоустройстве в ВУЗ", а не на какую-либо фирму. Если у меня красный диплом, то в аспирантуру в свой ВУЗ (КНУ им. Шевченка) я попадаю без экзаменов. Действительно, б`ольшую роль будет играть отношение моего научного руководителя ко мне, его желание видеть меня в аспирантуре, но красный диплом освобождает меня от массы проблем, связанных с аспирантурой.

А то что на оценки смотрят - тоже верно. Например, у тех, кто едет в совмесную аспирантуру в Европу, заграницей изучают содержание вкладыша к диплому. А оценки по специальным дисциплинам практически всегда соответсвуют цвету диплома, хотя на цвет действительно не смотрят.
Догори
vsilic
Доцент

ПовідомленняНаписане: 23.07.2010 07:45    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

В аспирантуру КНУ без экзаменов Вы не поступите в любом случае. Это противоречит правилам приема в аспирантуру. При прочих равных условиях, согласен, красный диплом может сыграть роль. Но только это важно для КНУ и нескольких других вузов и академических институтов. В большинстве аспирантур конкурса нет, а если и есть, то не из тех, кто получал красные дипломы. Толковый выпускник сегодня может сразу устроиться на работу с зарплатой выше, чем у доцента университета. И у большинства из них возникает естественный вопрос: а зачем нужна эта аспирантура.
И еще. Красный диплом химфака КНУ - это исключение, а не правило. Красный диплом по менеджменту, праву, международным отношениям в том же КНУ, а тем более красные дипломы большинства других университетов имеют совсем другую ценность. И все об этом знают.
Догори
Ximik
Бакалавр

ПовідомленняНаписане: 23.07.2010 10:28    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

vsilic написав:
Красный диплом химфака КНУ - это исключение, а не правило. Красный диплом по менеджменту, праву, международным отношениям в том же КНУ, а тем более красные дипломы большинства других университетов имеют совсем другую ценность. И все об этом знают.

Кроме химии, сюда же отнесем и большинство других специальностей за исключением популярных - менеджмента, права, международных отн., экономики

Цитата:
В аспирантуру КНУ без экзаменов Вы не поступите в любом случае. Это противоречит правилам приема в аспирантуру.

"Магістри-випускники Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які отримали диплом з відзнакою і рекомендовані до вступу в аспірантуру рішенням Вченої ради факультету, можуть бути зараховані до аспірантури за результатами співбесіди з обраної наукової спеціальності. Якщо за результатами співбесіди вони не рекомендуються до зарахування в аспірантуру, то мають право складати вступний іспит зі спеціальності на загальних підставах." - взято из правил приема в аспирантуру с сайта
Догори
vsilic
Доцент

ПовідомленняНаписане: 23.07.2010 20:46    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

http://www.vak.org.ua/docs//maininfo/law_acts/training_statute.doc

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 1 березня 1999 р. № 309

ПОЛОЖЕННЯ
про підготовку науково-педагогічних
і наукових кадрів

36. Вступники до аспірантури складають вступні іспити із спеціальності (в обсязі навчальної програми для спеціаліста або магістра, яка відповідає обраній ними науковій спеціальності, із філософії та однієї із іноземних мов на вибір (англійської, німецької, іспанської, італійської, французької) в обсязі навчальних програм для вищих навчальних закладів ІV рівня акредитації, затверджених Міносвіти. Іспит з іншої іноземної мови складається за рішенням вченої ради вищого навчального закладу, наукової установи у разі, коли знання цієї мови необхідне для роботи над дисертацією.

Я думаю, что это более авторитетный документ, который, к тому же обязателен и для КНУ. Что же касается приведенных Вами правил приема, я думаю это лишняя иллюстрация того, что реального конкурса в аспирантуру нет. Поэтому для того, чтобы поощрить усердных студентов, ректорат придумал такую не очень законную льготу. Кстати приведенное Вами Положение создает основу для коррупции. Кто и как определяет результаты собеседования? И как сравнивать результаты вступительных экзаменов с результатами собеседования при конкурсном наборе?
Догори
Ximik
Бакалавр

ПовідомленняНаписане: 24.07.2010 16:16    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

vsilic, а у нас и на 1 курс в этом году, как и в прошлом и позапрошлом и всегда, 30% курса набирают без экзаменов по результатам олимпиады, которую проводит наш университет для поступающих. Хотя в правилах приема, которые опубликовал Табачник, ничего такого не позволено. Поступающий должен сдать сертификат со 124 баллами и, имея призовое место на олимпиаде (обычно наш факультет даёт 30-35 мест), вы студент 1 курса.

Мы ж ведь автономный ВУЗ и имеем право руководстоваться собственными постановлениями и инструкциями.

Ваш документ несомненно более авторитетный, чем тот, что я взял с нашего сайта, но я ж ведь знаю, как поступают у нас в аспирантуру. А конкурса действительно особо нет. В аспирантуру поступает ежегодно 25% выпускников - согласитесь, не мало! Потому все кто желают и поступают
Догори
just_student
Школяр

ПовідомленняНаписане: 28.07.2010 22:44    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Ximik написав:
Червоний диплом матиме значення при вступі до аспірантури чи працевлаштуванні у ВНЗ, який ви закінчили, чи інший ВНЗ в Україні.

За чотири роки навчання у ВУЗі у мене за екзамени були лише "п'ятірки". Диплом бакалавра захистила на відмінно. Ректорські та госи - все здала добре та отримала червоний диплом бакалавра.
Розраховувала на бюджетне місце в магістратурі (червонодипломникам їх прогнозували по-за конкурсом, навіть). В результаті ректор сказав, що такий дилом не відрізняється від звичайного и на бюджет потрапили ті, хто навчався опосередковано (або просто добре), але отримали якісь бонуси до рейтингу (за поїздки і т.д.). Через це я на обмежений бюджет не потрапила, хоча рейтинг мого диплому високий і з самого початку (без бонусів) я проходила. Мені жодного бонусного балу за мій червоний диплом не додали... Ось така правда життя.
Я розчарована...
Догори
Ximik
Бакалавр

ПовідомленняНаписане: 29.07.2010 08:50    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

just_student написав:
Ximik написав:

За чотири роки навчання у ВУЗі у мене за екзамени були лише "п'ятірки". Диплом бакалавра захистила на відмінно. Ректорські та госи - все здала добре та отримала червоний диплом бакалавра.
Розраховувала на бюджетне місце в магістратурі (червонодипломникам їх прогнозували по-за конкурсом, навіть). В результаті ректор сказав, що такий дилом не відрізняється від звичайного и на бюджет потрапили ті, хто навчався опосередковано (або просто добре), але отримали якісь бонуси до рейтингу (за поїздки і т.д.). Через це я на обмежений бюджет не потрапила, хоча рейтинг мого диплому високий і з самого початку (без бонусів) я проходила. Мені жодного бонусного балу за мій червоний диплом не додали... Ось така правда життя.
Я розчарована...

Дуже шкода.
В цьому році нові правила прийому в магістратуру. Це не вибрики вашого ректора, а цілком легітимні речі. Три роки тому знецінили золоту медаль в школі, тепер - червоний диплом.
Може це й правильно з певної точки зору, адже в різних ВУЗах складність навчання і отримання відзнаки різна.
А червоний диплом все одно впливає на вступ до магістратури, тільки тепер опосередковано, адже в конкурсному рейтингу враховується середній бал додатка до диплому за 100-бальною шкалою.
Догори
just_student
Школяр

ПовідомленняНаписане: 29.07.2010 09:24    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Ximik, я розумію, що ступінь підготовки різна, але ж і поступати далі я (як і решта) збиралася в той же універ. Більш того, я розумію, коли додають бонуси за поїздки у виключно наукових цілях на за міжнародні конференції, сертифікати і публікації, але коли за поїздку по ВоркандТревел додають 5 балів, а за міжнародні конференції на кілька балів вище - це дивно, чи не так? На спеціальності "міжнародні відносини" випікання булочок та обслуговування американців не дуже сприяють науково-пошуковій роботі та налагодженню міжнародних зв'язків. І, скажу відверто, я свій червоний диплом відпрацювала в той час як багато хто прожив студентські роки "на повну". Згадую те, скільки нервів та старань мені коштувало таке навчання. Звичайно, знання отримала. Проте, я гадала, що принаймні у стінах рідного вузу моя "відзнака" хоч чогось варта. А виявилося, що краще б я один раз злітала попрацювати, або на екскурсію, до іншої країни (за що, доречі, треба було б заплатити немалі гроші).
Догори
dnuAlex
Школяр

ПовідомленняНаписане: 27.08.2010 19:58    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

переваги дуже великі, він більш симпатичний і ефектніше виглядає у рамочці) а ще його можна показвати вашим дітям, типу ось батько як вчився і ви давайте)

ну а якщо серйозно, то особливо він нічого не дає, роботодавців більше цікавить досвід реальної роботи ніж колір диплому
Догори
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    Освітній форум -> Вища освіта, ВНЗ Ваш часовий пояс: GMT + 3 Години
Перейти до сторінки 1, 2  далі
Сторінка 1 з 2

Перейти до:  
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі